De nieuwe USB-kabel

Nooit meer misprikken met de nieuwe USB kabel!

De type C-kabel is aan twee kanten gelijk en biedt hogere snelheid. Dit moet de nieuwe standaard worden.

Belangrijk een nieuwe kabel? Best wel. De vertrouwde USB-kabel krijgt de komende zomer zijn grootste verandering ooit. Deze type-C kabel is veel kleiner dan we nu gewend zijn en moet de nu gebruikelijke USB en mini USB kabels uiteindelijk gaan vervangen.

Van beide kanten erin

De uiteindes van de kabel zijn gelijk, wat betekent dat je nooit meer hoeft na te denken of je de goede kant van de kabel vast hebt. En beter nog: de plug kan op beide manieren in de USB-port. De eerste keer misprikken omdat je de kabel op z’n kop hebt, wordt dus verleden tijd. De nieuwe aansluiting maakt gebruik van USB 3.1 en belooft een datasnelheid van 10 Gbps. Het kleinere formaat van de type-C komt overeen met Apple’s lightning-kabel.

usb-kabel-300x140

Nieuw systeem

Deze kabel moet de introductie zijn naar een heel nieuw USB-systeem. Dat betekent dat je producten met oude aansluitingen niet meer kunt aansluiten, wanneer fabrikanten de type C als standaard invoeren. Het USB Implementers Forum, de makers van de USB-technologie, werken al aan hybride kabels om dat probleem te verhelpen. Al zie je met die kabels wel af van de opgevoerde datasnelheid.

Bron: Bright

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl