Mailingblog: De toekomst van uw MKB-bedrijf hangt af van uw IT!

 

Naar aanleiding van de mailing die we samen met HP de deur uit hebben gedaan hierbij een aansluitend blog:

Het MKB zal zich in de toekomst wendbaarder moeten opstellen om klanten voor zich te winnen en te behouden. Die agile houding is nodig om tegemoet te kunnen komen aan de steeds hogere en sneller veranderende eisen van klanten. “De toekomst van uw bedrijf hangt ervan af”, stelt analistenbureau IDC stellig.
De digitale transformatie die nu volop aan de gang is bij de grotere organisaties gaat niet voorbij aan het MKB. Bedrijven vertrouwen op (hybride) cloud diensten om hun markt uit te breiden, mobiele toepassingen om met de klant te communiceren en big data analytics om ze te traceren; daarom is het van cruciaal belang voor MKB ondernemingen om in IT te investeren en agile te worden. Belangrijke technologieën en nieuwe IT-omgevingen worden door veel MKB bedrijven echter nu niet strategisch verkend, blijkt uit een onderzoek van IDC, uitgevoerd op verzoek van Hewlett Packard Enterprise (HPE). MKB’ers houden vaak nog vast aan de bekende patronen uit het verleden.
Zo maakt 55 procent van de MKB-bedrijven geen budgetten vrij voor (hybride) cloud toepassingen, waardoor het risico bestaat dat werknemers hun eigen (cloud) oplossingen zoeken. Het gevaar daarvan is dat de IT-afdeling steeds minder weet wat er aan applicaties gebruikt wordt en ze die dus ook niet kunnen beheren. Dat kan weer risico’s opleveren op het gebied van IT-beveiliging.

Alles staat of valt met een visie

IDC adviseert MKB-bedrijven om in zee te gaan met een (technologie) partner die niet alleen producten levert maar ook een visie heeft over de digitale transformatie van uw bedrijf.
HPE definieert vier transformatie gebieden die belangrijk zijn voor u als MKB’er. Ze vertegenwoordigen de visie van HPE op de trends in de markt, de mogelijkheden die IT biedt en de behoefte die u nodig heeft om succesvol te zijn:
• Transformeer naar een hybride infrastructuur
• Bescherm uw digitale onderneming
• Ondersteun een data gestuurde onderneming
• Bevorder productiviteit op de werkplek

IDC onderzoek toont dat een agile MKB bedrijf een aanzienlijk hoger groei tempo laat zien en een hogere kans van slagen in de digitale transformatie.

 

Doe de assessment en evalueer waar u staat met uw IT

Bepaal nu zelf hoe gezond uw bedrijf is met het Just Right
IT assessment. Hiermee meet u de kracht en de zwakke
punten van uw IT strategie en krijgt u te zien hoe u dit kunt
verbeteren. De toekomst van uw bedrijf kan er vanaf hangen!
Doe de assessment op hpesmb.com