Geslaagde kennissessies over het menselijk gedrag!

Het is inmiddels alweer ruim 2 weken geleden! Tijd om even rustig terug te kijken op onze kennissessies omtrent het menselijk gedrag in cybersecurity.

30 november 2017 hebben wij in samenwerking met TRIP Advocaten & Notarissen een kennissessie georganiseerd, welke gericht was op de GDPR. Tijdens deze sessie bespraken we het beleid, de beveiliging en bewustwording. Alles om je klaar te stomen voor de nieuwe privacywetgeving. We hebben gemerkt dat er veel discussie ontstond tijdens het onderdeel bewustwording. De deelnemers vroegen zich af: hoe bereid ik nu mijn medewerkers voor?

Naar aanleiding van deze discussies hebben wij samen met onze partners een nieuwe sessie georganiseerd. Niet nog een sessie over GDPR, maar over het menselijk handelen in cybersecurity in het algemeen. Waarom doen we bepaalde dingen op die manier en niet zoals het hoort? Waarom laten we bijvoorbeeld het printje in de printer liggen of vergrendelen wij onze computer niet als we even koffie gaan halen of naar het toilet gaan? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, moesten we op zoek naar een gedragspsycholoog. In Heather Young (TNO) vonden wij de juiste persoon! In 3 kwartier gaf zij een boeiende informatieve presentatie en beantwoordde ze vragen van de deelnemers. De boodschap van haar presentatie is: faciliteren in plaats van veranderen.

Partners aan het woord

Naast Heather Young hebben wij ook een aantal van onze partners uitgenodigd om hun verhaal te komen vertellen. Als eerste Canon. In de presentatie gaven zij Canon’s kijk op office security. Canon staat niet alleen bekend om hun camera’s, maar ook om hun printers. Printers kunnen zelfs de zwakste schakel in een kantoor zijn. Hoe kan je er als organisatie voor zorgen dat je medewerkers op de juiste manier met printers omgaan en er bijvoorbeeld geen datalekken ontstaan?

Na Canon was er ruimte voor onze partner Sophos. Zij staan bekend om het beveiligen van computernetwerken, door middel van hard- en software. Voor deze kennissessies hebben we toegespitst op het product Mobile Device Management. Verliest één van je medewerkers bijvoorbeeld zijn of haar telefoon, dan kan het maar zo zijn dat er ontzettend veel data op straat ligt. Met Mobile Device Management kan je dit voorkomen, door de mogelijkheid om mobiele apparaten op afstand te kunnen beheren.

Als laatste was het woord aan Sincerus. Sincerus is ons security-zusje van de Vincere Groep en weet alles van informatiebeveiliging. Bij Sincerus wordt gewerkt vanuit het principe ‘Mens, Proces en Techniek’ en weet uit eigen ervaring dat de mens vaak de zwakste schakel in een organisatie is. Sincerus heeft de mogelijkheden om je medewerkers te trainen in cybersecurity. Dit doen zij door middel van phishingmails, mystery guest acties op locatie en een e-learningprogramma.

Prijsvraag

Na de presentaties en discussies was het tijd om na te praten en alle informatie op ons te laten inwerken. Ook stond Canon voor ons klaar met een zeer interessante prijsvraag! Wat was dan die prijsvraag? Er werden pakken printpapier opgestapeld en de deelnemers moesten raden wat het aantal grammen was van deze stapel papier. 

Als je een gokje hebt gewaagd, dan kan het maar zo zijn dat jij de winnaar bent van die grote prijs: een Print & Document Assessment t.w.v. €2250,-! Wie weet staan we volgende week bij je op de stoep om de cheque uit te reiken!

Kon je niet bij de sessies aanwezig zijn, maar wil je toch meer informatie? Neem dan contact met ons op en we voorzien je graag van advies!

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl