Goede redenen om je helpdesk te outsourcen

De meeste moderne bedrijven maken veelvuldig gebruik van technologie. Het is dus erg van belang dat dit werkt. Essentieel daarbij is de ondersteuning bij problemen. Deze moet snel in staat zijn problemen op te lossen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om dit intern te managen. Outsourcen wint echter steeds meer terrein, en dat is eigenlijk ook zeer logisch. Het heeft namelijk vele voordelen. Hieronder staan 7 belangrijke voordelen beschreven.

1. Kostenverlaging

De outsourcing markt is erg competitief, zeker als het op IT aankomt. Dat zorgt voor lage prijzen. Dat biedt zeker potentie als het gaat om besparingen. Overstappen kan daarmee zelfs lucratief blijken te zijn. Als je de Helpdesk intern wil houden moet je namelijk rekening houden met extra kosten voor werving & selectie van personeel, training en bijscholing en natuurlijk een werkplek en dus hardware. Allemaal kosten die vervallen als een helpdesk geoutsourced is.

2. Snellere reactietijden

Een professioneel opgezette helpdesk heeft een diversiteit aan tools om problemen efficiënt op te lossen. Remote access om een pc over te nemen als voorbeeld. Daarnaast zit aan een dergelijke helpdesk altijd een SLA gekoppeld, waarbij er voor de helpdesk financiële gevolgen zitten aan het niet halen van gestelde targets. Er zal ook altijd data beschikbaar zijn waaraan je de prestaties kunt aflezen.

3. Minder telefoontjes

Doordat de geoutsourcde helpdesk problemen grondig oplossen zullen deze nauwelijks terugkeren. Ook hoeft een gebruiker hier niet herhaaldelijk achteraan te bellen, het is snel opgelost en men krijgt hier meerdere updates over. Er is daarnaast een diversiteit aan skillsets beschikbaar. In-house zal er altijd een vakgebied of specialisme zijn waar de medewerker iets minder in onderlegd is.

4. Benut de kennis van experts

Als IT niet je corebusiness is, zal je waarschijnlijk ook niet continu op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op dit vlak en je medewerkers daar ook niet in trainen. Onze helpdesk doet dat wel. Naast het feit dat ook nieuw opgedoken problemen snel verholpen kunnen worden kan je bedrijf ook een voordeel ten opzichte van de concurrente gegeven worden. Omdat men op de hoogte is van de meest recente standaarden kunnen we tips geven over de richting die de meeste potentie biedt.

5. Focus op core-business

Don’t sweat the petty things. Met een helpdesk die ontzorgt, kan het bedrijf en de directie zich focussen op de zaken die echt van belang zijn. De diensten en producten die je levert. Doordat medewerkers niet meer afgeleid worden door problemen op het gebied van ICT zal kwaliteit en productiviteit omhoog gaan.

6. Verbeter ondersteuning buiten kantoortijd

Met kantooruren van 09:00 tot 17:00 en medewerkers die ook buiten dat tijdsbestek aan het werk zijn is goede in-house ondersteuning een uitdaging. Heb je daarnaast klanten die buiten deze uren zaken doen, dan is een helpdesk met 24/7 ondersteuning een must. Outsourcen biedt die mogelijkheid. Dat zorgt voor tevredenheid, de klok rond.

7. Flexibel inspelen op de vraag

Een plotselinge boost in verkopen. Of juist een rustige periode. Bij een interne helpdesk zorgt dit voor hoofdbrekens. Waar haal je op korte termijn geschoolde medewerkers vandaan voor de extra meldingen. Een professionele helpdesk kan hier op inspelen. Die beschikt altijd over voldoende capaciteit en kan bij- of afschalen wanneer dit noodzakelijk is.

Kortom, wanneer de helpdesk geoutsourced is, biedt dit een veel kosten-efficiëntere manier om je IT te beheren. De medewerkers binnen je bedrijf kunnen zich focussen op de corebusiness van het bedrijf. Geïnteresseerd? Klik hier om meer informatie aan te vragen.

Erik Hesseling

Dit artikel is geschreven door: op 17 juli 2015