Promens Care: over op HP StoreVirtualoplossing

ComPromise zorgt voor advies, implementatie en beheer

Zorgorganisatie Promens Care uit Assen wilde een storageomgeving die qua performance en redundantie beter aansloot bij de veranderende wensen van de zorgmedewerkers. Samen met HP Preferred Partner ComPromise werd een op alle manieren redundant uitgevoerde storageoplossing doorgevoerd. Hierdoor is de snelheid flink verhoogd en de continuïteit gewaarborgd. Bovendien wordt veel bespaard op de kosten van beheer en energie.

Promens Care

Logo Promens CareStichting Promens Care is een zorgorganisatie die mensen met een beperking helpt in de provincies Drenthe en Groningen. In totaal werken er ruim 2.000 medewerkers bij het bedrijf, die samen zo’n 3.500 cliënten begeleiden. Dat doen ze in meer dan 100 kleinschalig opgezette woon-, werk- en dagbestedingsaccommodaties.

ICT steeds belangrijker

Binnen de werkzaamheden van Promens Care wordt de rol van ICT steeds groter, vertelt Gerard Schut, Coördinator Automatisering bij Promens Care: “We gebruiken ICT in de kantoorautomatisering en in de registratie van cliëntgegevens en zorgplannen. Natuurlijk wordt ook alle administratie daaromheen digitaal verwerkt. Zowel op de lokale zorglocaties als bij de cliënt thuis kunnen medewerkers verbinding maken met ons portaal. Dat is ook ons doel: we willen de informatie locatieonafhankelijk kunnen aanbieden. Registratie van gegevens, en dus ook de rol van ICT, wordt steeds belangrijker binnen ons vakgebied. Zeker nu de financiële geldstroom veranderd is van de centrale naar de lokale overheid.”

Van serverbased naar portalbased

“We gaan binnen onze organisatie steeds meer van serverbased naar portalbased werken,” zegt Gerard Schut. “Bijvoorbeeld met tablets bij de cliënt thuis, waarmee medewerkers informatie kunnen ophalen en aanvullingen of veranderingen direct kunnen uploaden. De toegang tot die informatie van buitenaf moet steeds makkelijker en efficiënter zijn.” Voor de ICT-inrichting betekent dit dat schaalbaarheid hoog op het wensenlijstje staat. Het moet immers ook in de toekomst bruikbaar zijn.

Redundantie op elk niveau

Gerard Schut en Maurice de Wit buiten bij Promens CareSamen met ComPromise heeft Promens Care gekeken naar een goede oplossing om de snelheid en continuïteit te waarborgen. Voor het verhogen van de beschikbaarheid is gekozen voor een redundant uitgevoerde ICT-infrastructuur. Zo zijn de HP 10GB switches redundant uitgevoerd, maar ook de twee virtuele HP ProLiant DL380 servers en het SAN. “Als er om welke reden dan ook storing optreedt, dan wordt de virtuele machine op een andere fysieke server opgestart. Er is overcapaciteit beschikbaar om uitval op te vangen. Redundantie hebben we op elk niveau doorgevoerd. Ook de switches en de SAN’s kunnen het van elkaar overnemen. Ze zijn ook fysiek gescheiden. Aan beheer en energie zijn we nu veel minder tijd en geld kwijt. Op maximale performance verbruikt zo’n server maar 135 Watt. Dat is echt belachelijk weinig.”

“De mensen van ComPromise kennen Promens Care echt. Zij weten precies hoe wij onze ICT ingericht willen hebben.”

Meedenkende partij

Sinds 2010 werkt Promens Care samen met ComPromise aan ICT-oplossingen. “Dat is heel geleidelijk gegaan“ licht Gerard Schut toe. “Toen ik hier in 2006 kwam, werkten we met heel veel partijen samen. Het leek mij veel handiger om dat met één partij te doen. Daarom hebben we ComPromise uitgenodigd om eens mee te denken over bepaalde zaken. Na een aanbesteding zijn zij vervolgens onze totaalpartner geworden. Zij leveren hardware en advies. Ook doen ze monitoring en achtervang voor de helpdesk, waarvoor ze 24/7 voor ons klaarstaan.”

Inmiddels is de samenwerking uitgegroeid tot een echt partnership. “De mensen van ComPromise kennen onze organisatie goed. Zij weten precies hoe wij onze ICT ingericht willen hebben, en waarom.” Het delen en overdragen van kennis is een belangrijke toegevoegde waarde van ComPromise voor Promens Care. “Toen het tijd was voor nieuwe servers heb ik mijn ideeën aan ComPromise voorgelegd en daar kwam een mooi totaalplaatje uit.”

Betrouwbare hardware

Gerard van Promens Care en Maurice aan tafelPromens Care had al een storageoplossing van HP, dus de voordelen waren bekend. De gewenste verbeteringen zijn samen met ComPromise op een rijtje gezet. Gerard Schut: “Bij HP is alle hardware duidelijk ingeregeld en ook de Care Packs zijn een groot voordeel. Omdat we al een HP SAN hadden en ook al met virtualisatie hadden gewerkt, wisten wat we konden verwachten van HP. De keuze om ook de nieuwe oplossing op basis van HP in te richten, was voor ons dan ook een logische”. “In de nieuwe situatie is de performance flink verhoogd. We hebben echt het gevoel dat er wat staat.” Promens Care maakte voor de oude servers gebruik van het inruilprogramma van HP. “Een mooie aanvullende service,” aldus Gerard Schut.

“Met de bouwstenen van HP kunnen we de infrastructuur uitbreiden om de performance nog verder te vergroten. Dat is wel zo handig met het oog op de toekomst.”

Klaar voor de toekomst

Voor de nieuwe storageoplossing was het vooral belangrijk dat deze toekomstbestendig is. “Een voordeel is dat je met de bouwstenen van HP de infrastructuur kan uitbreiden om de performance nog verder te vergroten. Dat is wel zo handig met het oog op de toekomst.” Niet alleen vanwege de groei van Promens Care op het gebied van digitale verslaglegging, ook omdat er een fusie aankomt. Gerard Schut: “We willen graag dat iedereen kan werken op een snel en betrouwbaar netwerk, ook na de fusie. Dankzij onze nieuwe storageoplossing kan dat. Het staat als een huis, we kunnen langzaam overgaan naar de nieuwe situatie.”

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl