Is uw bedrijf al van Windows XP afgestapt?

Cyber Security Centrum : stop met Windows XP!

windows-xpDraait uw computer op Windows XP? Let dan goed op. Microsoft is per 8 april 2014 gestopt met het onderhoud van dit besturingssysteem uit 2001. Uw computer ontvangt dan geen automatische beveiligingsupdates meer. Dat brengt risico’s met zich mee voor de bescherming van uw computer en uw persoonlijke gegevens.

Stop dus met het gebruik van Windows XP. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), aangezien Microsoft op 8 april stopt met Windows XP. „Computers die na deze datum nog werken met Windows XP en die op enige manier verbonden zijn met de buitenwereld, zullen kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen van buitenaf”, aldus het NCSC.

Wat betekent het dat Windows XP niet meer wordt onderhouden?

Uw computer met Windows XP is na 8 april 2014 niet goed meer beveiligd tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. De risico’s doen zich met name voor als u online gaat. Bijvoorbeeld voor internetbankieren, uw belastingaangifte en online winkelen.

Om hackers geen kans te geven, adviseert het NCSC consumenten en bedrijven over te stappen op een ander besturingssysteem. Als een hacker de computer weet te kraken door gaten in de beveiliging van het besturingssysteem, kan de inbreker bij gevoelige informatie als creditcardgegevens of e-mails

Tijd om over te stappen

Banken nemen het advies over van het Nationaal Cyber Security Centrum om na 8 april niet meer online te gaan met een computer die draait op Windows XP. Wilt u gebruik blijven maken van internet op uw pc, dan kunt u overstappen op een moderner besturingssysteem zoals Windows 7 of Windows 8.

Bedrijven moeten dan ook direct actie ondernemen als ze nog gebruik maken van Windows XP aldus het NCSC.

Meer informatie vindt u op de website van het Nationaal Cyber Security Centrum.

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl