Kraamzorg Het Groene Kruis en de geboorte van een nieuwe ICT omgeving

Kraamzorg Het Groene Kruis is al jaren de grootste kraamzorgpartij in het noorden van het land. De organisatie verleent jaarlijks kraamzorg in duizenden gezinnen en heeft daarbij kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. De verouderde ICT omgeving was lange tijd een grote bron van zorg. De organisatie ging dan ook op zoek naar een specialist aan wie ze hun ICT konden toevertrouwen. De keuze viel op ComPromise Domino met WerkplekPortaal.

Zorgorganisatie of ICT specialist?

ICT-Manager Gijs Kramer: ‘We werken onder meer met een zwaar softwarepakket. Bij onze vorige leverancier konden onze medewerkers hiermee niet thuiswerken. Heel inefficiënt want de kraamzorg gaat dag en nacht door. Onze medewerkers moeten dus altijd in het systeem kunnen om de planning te bekijken of een kraamverzorgende aan een gezin te kunnen koppelen. Daarnaast waren we intern veel tijd kwijt aan het onderhouden van de software. Ook daar waren we niet blij mee. We zijn uiteindelijk geen IT’ers. We willen gewoon goede zorg bieden’.

Uitbesteden ICT geeft flexibiliteit, ook in de kosten!

Toen we besloten om de ICT uit te gaan besteden, zochten we een lokale partij waar we makkelijk mee konden schakelen en die ons kon adviseren over al onze ICT vraagstukken. Bovendien wilden we flexibiliteit. De keuze viel om verschillende redenen op ComPromise Domino. Wat we erg prettig vinden is dat we bij hen elke maand kunnen op- en afschalen. Daardoor kunnen we de kosten beter in de hand houden. Ook in de samenwerking stellen ze zich altijd heel flexibel op. Het is een toegankelijk bedrijf dat altijd goed met ons meedenkt’.

Databeveiliging voor alles in de private cloud

Als Functionaris Gegevensbescherming had ook Coby Gersonius een belangrijke stem in de keuze van de nieuwe ICT partner: “We hebben bewust gekozen voor een private cloud oplossing omdat daarmee alle gegevens op een veilige, vertrouwde plek staan. De data staat nu weliswaar op de virtuele servers van ComPromise Domino, maar wij zijn de eigenaar en bepalen zelf wie er bij de data kan en wat ze ermee kunnen doen. Onze cliënten kunnen ervan op aan dat hun gegevens veilig zijn”.

Een wolk van een werkomgeving!

Inmiddels is het WerkplekPortaal tot volle tevredenheid bij Kraamzorg Het Groene Kruis geïmplementeerd. Alle medewerkers hebben online toegang tot hun eigen persoonlijke werkomgeving met daarin ook het uitgebreide kraamzorgpakket. Hiervoor is een extra applicatieserver ingericht. Voor de IT afdeling van Kraamzorg Het Groene Kruis is daarmee een last van hun schouders afgevallen. Ze hoeven zich niet meer druk te maken over updates, backups of datasecurity. Alle gegevens staan veilig in een Nederlandse private cloud. De kraamorganisatie kan zich dus weer helemaal richten op hun kernactiviteit: bevallingen begeleiden en zorgen dat gezinnen onbezorgd kunnen genieten van de kraamtijd. Ieder zijn vak!


Ook geïnteresseerd in de cloud oplossingen van ComPromise Domino?

Heeft uw organisatie ook behoefte aan goed advies en professionele ondersteuning? ICT medewerkers die weten hoe het werkt? Neem contact op met een van onze specialisten en laat u informeren naar de mogelijkheden. Klik hier voor de contactgegevens.

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl