Nieuwe features Teams

Teams, een van onze favoriete Office 365 apps is flink uitgebreid met een aantal coole features! Tijdens het jaarlijkse Microsoft ‘Ignite’ evenement werden een aantal nieuwe features voor Teams aangekondigd. En daar zijn we blij mee, want Teams blijft onverminderd populair. Zeker nu we al bijna een jaar op afstand werken en we massaal virtueel vergaderen. Benieuwd naar deze nieuwe features? Bekijk dan 8 belangrijke Teams updates die jouw vergaderingen nog completer maken!

 

1.   Samenvatting van de vergadering

Vergadering gemist? Geen ramp. Binnenkort genereert Teams automatisch een samenvatting van de vergadering voor degenen die niet aanwezig waren. Een video opname, transcript, chat, maar ook gedeelde berichten – eigenlijk de hele reutemeteut– vind je terug door eerst op het tabblad ‘chat’ en vervolgens op ‘details’ te klikken. Je kan de samenvatting ook bekijken door het agenda item van de vergadering in je Agenda te openen. Tenminste, na afloop van de vergadering. Het is helaas nog wel even wachten tot Teams ook onze prachtige taal herkent; voorlopig is deze functie alleen beschikbaar voor Engels en Spaans gesproken vergaderingen.

2.   Inspirerende vergaderlocaties met ‘Together Modus’

Het ‘wij gevoel’ dat niet altijd even goed uit de verf kwam tijdens digitaal vergaderen, krijgt een flinke boost. Met nieuwe, inspirerende vergaderomgevingen voel je je direct verbonden met collega’s en andere deelgenoten. Vergaderen in een amfitheater, auditorium of coffee shop (de plek waar je koffie bestelt; ook wel koffiehuis genoemd), het is allemaal mogelijk.

3.   Vergadering opdelen met ‘Breakout rooms’

Soms is het handig – zeker als veel personen deelnemen aan een vergadering – om de vergadergroep op te delen in kleinere groepen. Bijvoorbeeld voor brainstormsessies of werkgroepen met afgebakende thema’s. Met de ‘breakout rooms’ update start je gewoon meerdere vergadergroepen. De organisator van de hoofdvergadering kan tussen verschillende vergadergroepen heen en weer hoppen, aankondigingen doen en alle vergaderruimtes sluiten om iedereen weer terug in het gareel te brengen. De ‘breakout rooms’ functie is momenteel nog beperkt beschikbaar maar zal zeer binnenkort volledig live gaan.

4.   Uitbreiding ruisonderdrukking

Een piepende vogel, een mekkerend kind of een luid bellende huisgenoot; stuk voor stuk geluidsbronnen die een Teams meeting flink kunnen verstoren. Het is vervelend wanneer jij hier hinder van ondervindt, maar nog vervelender als collega’s ook ongewild meegenieten van deze chaos. Gelukkig heeft Microsoft hier iets slims op bedacht: ‘Ruisonderdrukking’. Dankzij kunstmatige intelligentie kan ruisonderdrukking onderscheid maken tussen spraak en ruis. Kunnen jouw collega’s je amper verstaan tijdens een vergadering? Dan is er maar één oplossing: maximale ruisonderdrukking!

 

5.   Aangepaste lay-outs update

Met aangepaste lay-outs krijg jij maximale controle over de manier waarop content wordt gepresenteerd aan andere deelnemers van de vergadering. Geef je bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie tijdens een Teams-vergadering? Dan kan je jouw eigen video feed tonen op de voorgrond van de slides die voorbijkomen. Zo geef je jouw presentatie nog meer een persoonlijk tintje!

6.   Teams Templates

Deze update hebben we al eerder aangekondigd, maar is nu echt beschikbaar! Teams templates (sjablonen) zijn namelijk ontwikkeld om de vergadering een flitsende start te geven. Een Teams template is eigenlijk niets anders dan een vooropgezette vergaderstructuur, waarbij al een aantal kanalen en apps zijn gekozen. Dat scheelt een hoop gedoe en zo werkt jouw team nog sneller en efficiënter. Beheerders kunnen een aantal templates klaarzetten en daarmee Teams vergaderingen binnen jouw organisatie standaardiseren.

7.   SharePoint Home site in Teams

Het gemak van een SharePoint home site direct in je Teams app is onovertroffen! Via een snelkoppeling in de ‘app bar’ van Teams verschijnt jouw SharePoint home site direct in je Teams app. Gedeelde bestanden, informatie, nieuws en apps die je elke dag gebruikt, direct bij de hand in Teams! Geef er jouw persoonlijke draai aan met gepersonaliseerde menu’s, weergave van nieuws en relevante websites.

8.   Melding einde vergadering

Hoe leuk zo’n virtuele vergadering ook is met je collega’s, aan al het goede komt helaas een eind. Om je hier een beetje op voor te bereiden voegt Teams een melding toe die aangeeft dat de vergadering binnen 5 minuten afloopt. Heel handig, zeker als je nog snel een aantal onderwerpen wilt behandelen. Deze end-of-meeting melding wordt zichtbaar op alle geplande privé- en kanaalvergaderingen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van Teams en wat Teams voor jouw organisatie kan betekenen neem gerust contact met ons op via  088 730 63 00.

 

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl