Ontdek de nieuwe functies van Microsoft Teams

Onze favoriete Office 365-app Teams gaat weer flink uitbreiden! Het jaarlijkse Microsoft Ignite-evenement was weer een daverend succes. Zoals gebruikelijk werden een aantal nieuwe Teams features onthuld die binnenkort uitgerold worden. Dat is goed nieuws, want dankzij al die nieuwe thuiswerkers is het gebruik van Teams naar recordhoogtes gestegen. Uitbreidingen en verbeteringen zijn altijd welkom, zeker als onze virtuele vergaderervaring daarmee nóg beter uit de verf komt! We hebben de belangrijkste nieuwe functies van Microsoft Teams voor je op een rijtje gezet.

Presenter Mode

Geef jouw presentatie gewicht met de coole ‘presenter mode’. Deze feature geeft jou meer controle over waar en hoe jouw video feed en content getoond wordt aan anderen. Presenter mode bestaat uit 3 verschillende modi:

  • Standout mode: wees één met je presentatie en verschijn als silhouette op de voorgrond van de content die je behandelt;
  • Reporter mode: waan jezelf een verslaggever op tv, pak jouw moment en plaats content boven je schouder;
  • Side-by-side mode: Liever iets minder sterk aanwezig? Side-by-side mode toont jouw video feed als gelijkwaardig blok naast het contentblok dat je behandelt.

Dynamic view

Binnenkort publiceert Teams ‘dynamic view’: een dynamische vergaderbeleving. Deze feature werkt autonoom en brouwt een perfecte mix van alle video feeds en getoonde content. Jouw lay-out wordt automatisch aangepast als er nieuwe personen aan de vergadering deelnemen. Een verbeterde kijkervaring waar je helemaal niets voor hoeft te doen!

Microsoft Teams Connect

Als externe werken in een Teams-omgeving. Je voelt je al snel het buitenbeentje: alsof je tijdens het schooljaar ineens bij een andere klas instroomt. Vriendschappen en verbonden zijn al gesmeed, daar kom je niet gauw tussen. In het kader van verbroedering is Teams Connect ontwikkeld. Maak een apart, gedeeld kanaal aan en nodig hier externen en collega’s in uit. Alle leden zijn gelijkwaardig en niets staat een volwaardige samenwerking met externe partijen nog in de weg. Chat, vergader, bel en deel documenten waar je aan samenwerkt. Het organisatie-overstijgende kanaal verschijnt in het Teams-dashboard naast andere Teams en kanalen.

Attendee Reporting

Spreek jij regelmatig voor een serieus aantal toeschouwers, bijvoorbeeld in de vorm van een Teams webinar? Meten is weten. Gebruik de nieuwe feature ‘attendee reporting’ en ontdek wie er allemaal aanwezig was en hoe lang. Download het ‘attendee report’ en gebruik deze statistieken om toekomstige webinars te finetunen. Haken er veel mensen voortijdig af? Kort je webinar dan in. Of pas de volgorde van de onderwerpen aan, zodat je over de hele linie interessante gespreksstof kunt delen.

Attendee registration en e-mail confirmations

We zijn nog niet klaar met de webinars. Een webinar inrichten wordt net zo makkelijk als een Teams-vergadering inplannen. Voorheen was het alleen mogelijk een uitnodiging met link te sturen naar jouw toeschouwers. Na deze update verstuur je een compleet registratieformulier waarin je al een aantal vragen kunt stellen. Maak een ‘custom’ toeschouwer deelnamepagina en beheer via deze weg deelnameregistratie. Vóór en na een webinar. Na registratie ontvangen deelnemers automatisch een deelname bevestiging via de mail.

Efficiënt samenwerken met Microsoft Teams

Benieuwd naar andere functies van Microsoft Teams? Of wil je graag weten hoe Teams jullie bedrijfsprocessen naar een hoger niveau tilt? Neem dan contact met ons op!

Avatar

Dit artikel is geschreven door: op 21 april 2021