Opslagruimte OneDrive vergroot

Microsoft gaat de standaardopslagruimte van zijn onlinedienst OneDrive vergroten

microsoft onedriveMicrosoft gaat de standaardopslagruimte van zijn onlinedienst OneDrive vergroten. Dit betekent dat gebruikers met een gratis accounts voortaan 15GB aan opslagruimte krijgen, terwijl dit voorheen 7GB was. Daarnaast kondigt de softwaregigant een prijsdaling aan.

Microsoft maakte maandag via zijn blog bekend dat het de standaardopslagruimte van OneDrive vergroot, omdat uit gegevens zou blijken dat drie van de vier mensen minder dan 15GB aan bestanden op zijn pc heeft staan. “Met wat ze waarschijnlijk op andere apparaten hebben staan, geloven wij dat gratis 15GB het makkelijker maakt om documenten, video’s en foto’s op één plek op te slaan.”

Verder verlaagt Microsoft de prijzen voor betaalde OneDrive-accounts. Voor 100GB extra zal nu maandelijks 1,99 euro moeten worden neergelegd, terwijl dit voorheen 5,99 euro was. Voor het dubbele, 200GB, vraagt Microsoft nu 3,99 euro. Dit was eerder 8,99 euro. Met de prijsdaling gaat de softwaregigant de strijd wederom aan met concurrent Google, die in maart al de prijzen verlaagde.

Tot slot maakte Microsoft bekend dat alle Office 365-gebruikers standaard 1TB OneDrive-opslagruimte krijgen. Thuisgebruikers moeten daarvoor 10 euro per maand betalen. Er zijn dan vijf gebruikers aan te maken met ieder 1TB aan ruimte. Daarnaast krijgen Office 365 Personal- en University-gebruikers 1TB per abonnement. Hiervoor moet respectievelijk 7 euro per maand en 79 euro per vier jaar worden betaald.

Microsoft zegt dat alle wijzigingen aan de OneDrive-dienst, die vorige maand nog nieuwe features kreeg, vanaf volgende maand ingaan. De aankondiging maandag volgt nadat het bedrijf in april de beschikbare cloudopslag voor OneDrive for Business flink verhoogde. In plaats van 25GB beschikt de gebruiker voortaan over 1TB aan ruimte.

Bron: tweakers.net