Toenemend verkeer op het wifi netwerk

Kan ik hier even inloggen?

De verwachting dat men overal en altijd kan inloggen op een draadloos netwerk met smartphone of laptop is bijna standaard te noemen. Denk bijvoorbeeld aan trein, vliegveld, binnenstad en openbare ruimten. Er is altijd wel ergens een wireless verbinding te vinden. Hoe zit dat bij uw organisatie? U krijgt vast ook wel de vraag van bezoekers die even moeten wachten of ze (alvast) mogen inloggen op uw WLAN. En dan uw medewerkers zelf. Vaak zitten ze niet lang op dezelfde plek, werken flexibel of willen met hun laptop in de bedrijfspresentatie ruimte inloggen. In het flexibele en snel veranderende bedrijfsleven van vandaag willen mensen zich vrij kunnen verplaatsen en overal kunnen inloggen om bij bestanden te kunnen. Een draadloze infrastructuur kan het antwoord zijn op uw uitdagingen.

Flexibele, snelle uitwisseling van informatie

WiFi logoUw medewerkers kunnen, zonder fysiek verbinding te maken met het netwerk, overal werken. Hun productiviteit neemt toe en u loopt geen potentiële opdrachten mis door onbeantwoorde mailtjes. Informatie kan op willekeurige locaties snel worden opgehaald, het uitwisselen van informatie versnelt en het bedrijfsproces en dienstverlening verbetert. Een draadloos netwerk levert niet alleen meer flexibiliteit voor uw medewerkers, het is ook goedkoper, omdat er geen bedrading hoeft te worden aangelegd. En, het verwijderen van vloerdelen, verslepen van bureaus en andere aanpassingen zijn verleden tijd. Kortom, de tijd die nodig is om een netwerk te installeren wordt drastisch verminderd.

Aandachtspunten draadloos netwerk

De toename van mobiele devices betekent echter veel verkeer op uw draadloze netwerk. De verbinding wordt traag en apparaten presteren slechter. Wat weer een nadelige invloed op de ROI van uw investeringen heeft. Daarnaast moet het draadloos netwerk sessies in stand kunnen houden om ervoor te zorgen dat een applicatie als bijvoorbeeld Skype verbonden blijft en er niet uit klapt bij een kleine storing. Het is dus belangrijk dat u de juiste oplossing kiest. Ook met het oog op veiligheid. Want ja, een draadloos netwerk is tegenwoordig net zo veilig als een bedraad netwerk, maar, dan moet je het wel goed inrichten.

ComPromise heeft verschillende oplossingen, passend bij diverse behoeften. U wilt ook draadloos? Neem contact op met onze afdeling verkoop. Wij staan u graag te woord.

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl