Petya: Nieuwe uitbraak Cyberaanvallen

Een bekende uitspraak in films, op het moment dat er hectiek komt; When the Shit hits the fan.. Dus eigenlijk: wanneer de hel losbreekt, wint Petya in deze situatie. Maar als je de berichten er op naslaat, ook zeker 1 die van toepassing is.

We hebben het er in eerdere berichten al over gehad wat te doen tegen een WannaCry aanval en wat nu precies de verschillende soorten digi-crime zijn. Cyberaanvallen zijn er en blijven er komen. Ook in Nederland ben je niet veilig en ook in het MKB zitten risico’s. Daarnaast is het ook zo dat dit niet het WannaCry virus betreft, maar het Petya-virus. Veel Antiviruspakketten herkennen deze variant niet, wat grote problemen veroorzaakt. Zijn de systemen niet up to date dan is het vragen om problemen. Zwakheden worden uitgebuit.

Wat doet Petya?

Wat Petya anders doet, is dat het hele besturingssysteem versleuteld is, en niet allen maar losse bestanden. Dit maakt de impact op het gebruik veel groter maar ook de reparatie veel arbeidsintensiever. Omdat getroffen bedrijven vaak maar alles uitzetten kan er ook remote weinig gedaan worden. Toch, volg onze tips of neem contact met ons op.

Petya, WannaCry, Ransomware, ComPromise

 

Zie ook andere bronnen:

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl