Uitfasering ISDN komt dichterbij

Het moment komt dichterbij: ISDN gaat verdwijnen. Met een kleine maand zal ISDN 1/2 uitgefaseerd worden, terwijl in 2021 de grotere ISDN-lijnen zullen gaan verdwijnen. Je hoort het nu ook overal, iedereen waarschuwt voor dit feit, maar wat betekent het nu precies? Wat moet je doen als je nog gebruik maakt van een ISDN-lijn? Wij vertellen je 5 dingen die je moet weten over ISDN.

[1] Het is niet het einde van de wereld.

In september gaan nog niet alle ISDN subsoorten “op zwart”, alleen de ISDN 1 en 2 verbindingen. De “kleintjes” zullen we maar zeggen.

De grotere verbindingen, de zogenaamde ISDN 15/20/30 gaan over iets minder dan anderhalf jaar (2021) pas uitgefaseerd worden. Dat is ook handig om te weten wanneer je nu in de markt bent voor vervanging van je huidige telefonieoplossingen. Wanneer je huidige ISDN 15/20/30 aan vervanging toe zijn, vervang deze dan niet met een andere ISDN oplossing, maar pak het met het oog op 2021 dan gelijk slim en goed aan.

Gelukkig is de vervanger van deze oudere technologie niet moeilijker of duurder dan wat u nu gewend bent. Voor leveranciers die weten wat ze doen is de implementatie zelfs eenvoudiger dan dat deze bij ISDN oplossingen ooit is geweest.

[2] Wat gebeurt er als je helemaal niets doet?

De harde waarheid is dat u dan echt niet meer bereikbaar bent. 1 september gaat de knop om (maar dus alleen bij de ISDN 1 en 2 verbindingen). U heeft, op het moment van schrijven, nog net één maand de tijd op orde op zaken te stellen. Dat zou genoeg moeten zijn, maar zoals altijd geldt dat wie het eerst komt, ook het eerst mag malen. De kans dat bij de leveranciers en dus ook bij ons de drukte de komende tijd toeneemt, is zeer groot.

[3] Wat is VoIP en wat zijn de voordelen voor mij?

VoIP (met een kleine O) is de logische opvolger van ISDN. De voordelen zijn legio. Meer aanbieders en dus meestal ook lagere kosten.

Belangrijker is dat u met VoIP ook meer met andere software pakketten kunt integreren. Bellen vanuit uw CRM of ERP pakket wordt eenvoudiger en de rapportage van al dat bellen ook. Beheer en ondersteuning op afstand zijn eenvoudiger te organiseren. Onze verbindingen-specialist heeft een nog langer rijtje met voordelen voor u paraat.

[4] Wanneer moet ik uiterlijk actie hebben ondernomen?

Eerlijk is eerlijk, het wordt al krap, want met een maandje is het al zover. De pakketkeuze en de implementatie zijn op zich zo gepiept natuurlijk. De “bottleneck” is zoals zo vaak de beschikbare menskracht om die uitrol handen en voeten te geven en dat zal gaandeweg steeds moeilijker worden. Het is tenslotte ook nog eens vakantieperiode voor zowel klanten als medewerkers dus vind maar eens een wederzijds gaatje in alle betrokken agenda’s. Kortom, Nu dus!

Bel je huidige leverancier nu voor een afspraak. Wanneer je één op één alleen de huidige functionaliteiten wilt vervangen dan is telefonisch je pakketkeuze maken ook geen probleem en kan alles heel snel gaan. Wil je nog verder upgraden of meer functionaliteiten dan heb je u mogelijk alweer wat meer haast.

[5] Wat kost een vervanger van ISDN eigenlijk?

Zoals hierboven ook al gezegd kan het “omwisselen” van een aansluiting van ISDN naar een VoIP oplossing relatief eenvoudig zijn en de kosten vaak ongeveer gelijk of zelfs lager, afhankelijk van je huidige pakket en de gekozen vervanger. Een goede inventarisatie gaat altijd vooraf aan een goede kostenvergelijking en wellicht hoeven niet alle toestellen vervangen te worden bijvoorbeeld. Vast staat dat wanneer u nu actie onderneemt er nog iets te kiezen vált.

Wij als ComPromise Domino, samen met NoRisk in Groningen lid van de Vincere Groep, geven graag nuchter advies. Los van de waan van de dag krijgt u van ons altijd betrouwbare informatie op basis waarvan u nóg beter in staat bent om goede beslissingen te nemen. Niets meer en niets minder.

Snel antwoord nodig?

Roelof Daleboudt, Communication Solutions Specialist van ComPromise Domino, staat klaar om te reageren op uw vragen en wensen op het gebied van telefonie en bereikbaarheid. Bel hem op 088-7306300 of vul onderstaand contactformulier in!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Onderwerp

Ik zou graag de periodieke nieuwsbrief van ComPromise ontvangen JaNee