Virus waarschuwing

Wij willen u waarschuwen voor een gevaarlijk computer virus dat in omloop is via de zogeheten “phishing” methode. Inmiddels hebben wij al een aantal meldingen van gedupeerde ontvangen.

Hoe kunt u het virus herkennen?

De indruk wordt gewekt dat u een e-mail heeft ontvangen van een, op het oog, betrouwbare instantie (bijvoorbeeld KPN, politie, Intrum Justitia) met daarin bijvoorbeeld een betalingsherinnering of een factuur. Op het moment dat u de ‘bijlage’ opent nestelt de kwaadaardige software zich op uw machine. Het virus zorgt ervoor dat al uw bestanden worden versleuteld en dus niet meer leesbaar zijn. De bijlage is meestal een zogenaamd .ZIP of .EXE bestand.

Wat moet ik doen als ik een dergelijk mail heb ontvangen?

Als u een besmette mail heeft ontvangen, kunt u deze gewoon verwijderen. Zolang u de bijlage niet opent, is er geen gevaar.

Ik heb toch de bijlage geopend, wat moet ik doen?

Als u een besmette bijlage heeft geopend, dan zult u merken dat (bijna) al uw bestanden niet meer te openen zijn. U systeem is op dat moment geïnfecteerd met het virus. Indien uw systemen besmet zijn met het virus is de enige optie de back-up terug te zetten, dus let er op dat u altijd een actuele back-up beschikbaar heeft.

ComPromise helpt u graag met uw beveiligingsvraagstukken!

Direct assistentie nodig?

Neem contact op met onze specialisten. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-7306300 of per e-mail via helpdesk@compromise.nl. Ook kunt u ons contact formulier gebruiken.

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl