Wat zijn de voordelen van Windows 10?

22 juli 2009, Redmond, Washington |Microsoft maakt de release van Windows 7 een feit. Een radicale verbetering ten opzichte van voorgaande versies, maar vooral ook een verdere polijsting met veel mogelijkheden vanuit het oogpunt van beheer/zakelijke markt. Het besturingssysteem is daarmee een succes.”

14 januari 2020, Redmond, Washington | “Het Windows 7 besturingssysteem is inmiddels al meer dan 10 jaar oud. Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7, en als een gevolg daarvan ontvangt Windows 7 geen beveiligingsupdates meer. 2019 vormt daarom voor velen dan ook het jaar dat zij de overstap zullen maken naar een nieuw besturingssysteem.”

Microsoft heeft halverwege 2015 Windows 10 gelanceerd. Een heel nieuw besturingssysteem met flinke potentie. In dit besturingssysteem zitten doorontwikkelingen op de voorgaande versies, is het visueel strak getrokken en heeft het een gelikt uiterlijk. Upgraden was verleidelijk, maar voor veel mensen nog niet noodzakelijk. Nu wel, nu Microsoft heeft aangekondigd om de support op Windows 7 te stoppen.

Maar wat is Windows 10 dan precies? Wat zijn de voordelen van Windows 10? Wat kan je ermee? We leggen het je uit.

windows 10 werken in de cloudDe cloud
Apparaten die nog steeds op Windows 7 zijn gebaseerd, zijn afhankelijk van een bestaande lokale infrastructuur. Alleen Windows 10 ondersteunt zowel verouderd als modern apparaatbeheer en biedt u het beste van beide werelden terwijl het uw overgang naar de cloud ondersteunt.
Multitasking
Met Windows 10 werken uw applicaties bij gelijktijdig gebruik tot wel 2,1 keer sneller, waardoor u altijd probleemloos kunt werken. Windows 10 helpt u tevens het meeste te krijgen uit mobiel werken door u op nieuwe 2-in-1 apparaten diezelfde prestaties te geven, zonder compromis.

Wanneer je elke euro omdraait, is het namelijk verleidelijk om simpelweg te blijven werken met wat je al hebt, zelfs als de apparatuur tekenen van ouderdom begint te vertonen. Oude apparatuur kost u echter misschien wel meer dan u denkt. Gemiddeld vertraagt elke PC ouder dan 4 jaar uw bedrijfsvoering. Daar is geen tijd voor. Apparaten die gebruik maken van Windows 10 kunnen die onderhoudskosten verlagen en die verloren uren elimineren. Indien een apparaat ouder is dan 4 jaar kan het aantal verloren productiviteitsuren namelijk tot meer dan twee keer hoger oplopen dan bij een modern apparaat. Dit komt bijvoorbeeld doordat je op oudere apparatuur hoogstens 5 applicaties gelijktijdig open kan hebben staan / uitvoeren.

Blijf werken als je onderweg bent op een apparaat dat tot wel 28% sneller opstart met een batterij die tot 3 keer langer meegaat. Bespaar tevens tijd door te werken op een manier die voor jou het meest natuurlijk is: met een vinger, stylus, muis of stem. Oudere apparaten bieden dat vaak niet.

IT-beheerders schatten in dat Windows 10 een vermindering van 20% in beheertijd realiseert. Jouw team kan het apparaat kiezen dat het beste bij hen past, het zelfstandig opzetten en in één keer inloggen voor Microsoft-services en veel andere applicaties. Bovendien werken 99.9% van de applicaties die op Windows 7 werken probleemloos op Windows 10.

Windows 10 helpt je om jouw beste werk te maken – overal, altijd en met iedereen.

Microsoft Windows 10 producten

Houdt je bedrijf op koers met de slimme productiviteitsfuncties die helpen om werk te doen waar je trots op kan zijn. Overal kunnen werken, op elk moment van de dag en met gemakkelijke toegang tot al je bestanden in de cloud brengt rust.

Breng je team op één lijn en werk samen met de  vereenvoudigde, ingebouwde samenwerkingstools.

Wat zijn de verschillen tussen Windows 7 en Windows 10? Want deze zijn er zeker. Maar het is geen radicale omslag. Enkele verschillen hebben we hier uitgewerkt.

Design

Waar de knoppen van Windows 7 rond en glossy zijn maakt Windows 10 gebruik van een platter ontwerp. Ook de pictogrammen zelf hebben een make-over gekregen. Doordat het een en ander verandert is binnen het design kan de eerste kennismaking met Windows 10 even wennen zijn, maar de leercurve is geen steile.

verschil in design windows 7 vs windows 10

Notificaties

Windows 10 beschikt over een nieuwe functie, het “notificatie veld”. Dit veld kan de gebruiker oproepen door rechtsonder in het scherm op het icoontje -meldingen- te klikken. Deze aanvulling voegt alle systeemberichten, waarschuwingen en App meldingen samen op één locatie. Alle belangrijke informatie is hiermee direct inzichtelijk. Het lijkt een kleine toevoeging maar wel één die heel erg nuttig is.

Opstartsnelheid

Windows 10 vraagt minder van het geheugen om goed te functioneren. Daarnaast starten Apps, applicaties en programma’s tot wel 60% sneller op en werken soepeler. Deze performance voordelen maakt het voor gebruikers met een oudere computer of een thin client interessant om over te stappen.

Startmenu

Microsoft heeft het startmenu in Windows 10 flink onder handen genomen. Zo bevat het startmenu de bekende ‘tegels’ uit Windows 8.1 en zien we standaard een zoekveld icoon naast de startknop. Ook kunnen alle tegels verwijderd worden waardoor alleen het traditionelere menu over blijft. Meer keuze dus!

Altijd synchroon

Met Windows 10 kun je gegevens zoals agenda, mail, foto’s en bestanden op je pc, telefoon en tablet automatisch laten synchroniseren. Dit kan met behulp van de nieuwe App van Microsoft de “Telefoonassistent”.  Al je data wordt draadloos verzonden naar je device en is compatibel met niet-Windows producten zoals Apple en Android.

Efficiënt samenwerken

Ook nieuw in Windows 10 is OneDrive. Dit is een gratis service voor online-opslag die deel uitmaakt van jouw Microsoft-account. Je kunt het vergelijken met Dropbox. De 5 GB die OneDrive biedt je de mogelijkheid om je documenten altijd en overal veilig te raadplegen en te bewerken vanaf elke pc, tablet of telefoon. Documenten delen met collega’s behoort ook tot de mogelijkheid.

Windows 10 biedt daarnaast gebruikers de mogelijkheid om efficiënter te werken. Zo kunnen gebruikers onafgemaakte documenten zoals e-mails eenvoudig oproepen op ieder device met Windows 10 zonder in te leveren op de gebruikerservaring.


2019 is dus het jaar om over te stappen naar Windows 10! Wij helpen jouw organisatie bij deze overstap. Moeilijk is het niet, maar het moet wel gebeuren. Doe je het wel zelf? Zorg dan altijd voor een goede back-up!

Wil je hulp van ons? Neem dan contact met ons op. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met jou op.

[contact-form-7 id=”4860″ title=”Contact Windows 10″]
dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl