Windows 10 beschikbaar

Windows10 UpgradeHet is zover. Windows 10 is beschikbaar. Een OS met Potentieel. Doorontwikkelingen op de voorgaande OS-versies. Visueel strakgetrokken en een gelikt uiterlijk. Kortom een volledige lofzang is mogelijk, en terecht.
Upgraden is voor veel mensen al mogelijk. Mocht je dit willen doen dan is het van belang goed te letten op je huidige data. Zorg voor een recente back-up.

Instellingen

Kijk ook naar je privacy-instellingen. Windows 10 is anders opgebouwd. Er gebeuren meer zaken in de cloud. Dat is niet perse een slechte ontwikkeling, maar wel 1 waar je bewust van moet zijn. Denk hier dus om en loop een aantal instellingen na, al is het alleen voor je eigen gemoedsrust. Sowieso adviseren wij altijd om je bewust te zijn van de instellingen van je pc en niet zomaar de standaardinstellingen te gebruiken. De instellingen tref je hier aan: Start > Instellingen > Privacy.

Microsoft wil echter meer van je weten en slaat meer informatie in de cloud op. Zo bevat Windows 10 ook de optie om je Wi-Fi-wachtwoorden te delen. Dat kan handig zijn omdat jij en vrienden van je (op sociale netwerken) minder vaak wachtwoorden hoeven in te voeren. Mocht je dat echter uit willen, dan kan dat hier;

Start > Instellingen > Netwerk en internet > Wifi-instellingen beheren > Wifi-inzicht.

Daar staat een kopje “Netwerken die ik selecteer, wil ik delen met mijn”. Daar kun je desgewenst alle vinkjes weghalen. Verder is Windows 10 vooral een OS dat veel dingen goed doet.

Mochten er nou andere vragen zijn, kijk dan ook vooral even hier: Windows10 FAQ.

Verder zijn wij natuurlijk altijd beschikbaar voor informatie, tips en assistentie.

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl