Zonder monitoring ben je blind, essentieel bij beheer

Als mijn omgeving geïnstalleerd is en werkt, dan werkt het toch?

Dat klopt. Als wij je omgeving hebben opgebouwd functioneert deze zelfs erg goed. Maar dan zijn we er nog niet. Want wil je een omgeving die stabiel blijft dan moet deze regelmatig geupdate worden. Monitoring is daarom zeer belangrijk, omdat er altijd iets stuk kan gaan. Dit wil je zo snel mogelijk vervangen hebben. Daarom biedt ComPromise beheercontracten aan in verschillende vormen maar altijd met monitoring en patches/updates. Wij zijn van mening dat jeMonitoring, Beheer, ComPromise zonder monitoring blind bent. De status van schijven, geheugen, andere hardware is niet bekend, als het niet voorzien wordt van patches/updates kan het ook nog eens slecht gaan functioneren of onveilig zijn. Allemaal zaken die je niet wilt.

 

Monitoring

Zoals gezegd bieden wij in verschillende beheercontracten monitoring aan. Maar hoe dan? En waarom? Omdat wij van mening zijn dat dit de basis is van een stabiele omgeving. Natuurlijk moet de hardware in de basis goed en degelijk zijn. Daarom kiezen wij voor HP servers & switches, bewezen kwaliteit. Maar een server is hardware dat geïnstalleerd zal worden in een kast en waar verder niet echt naar omgekeken zal worden. Hoeft ook niet, mits deze server in de monitoring zit. Anders zal een defecte schijf te laat opgemerkt worden. Dat kan grotere problemen veroorzaken en in het ergste geval om een complete herinstallatie vragen omdat alle data onbereikbaar is.

Ook geheugen dat defect raakt zal worden opgemerkt. Dit kan een nadelig effect op de performance hebben. Daardoor moet de server harder werken wat weer slijtage zal veroorzaken op andere onderdelen. Wil je niet. Daarom gebruiken wij een centraal monitoring-systeem dat alarmeringen genereert op het moment dat de prestaties van een schijf of geheugen bijvoorbeeld achteruit gaat. Dus niet pas bij defect, maar bij een predictive failure, kortom, als de verwachting is dat het onderdeel stuk gaat. Ook bij vastlopers en andere storingen komt er een melding. Afhankelijk van het contract handelen wij dit af en geven de melding door.

Mogelijkheden

Als bedrijf wil je controle over zaken die geld kosten. Ook als het gaat om ICT. Daarom bieden wij verschillende mogelijkheden voor monitoring, toegesneden op je wensen. MonitoringWil je alles zelf oppakken en alleen maar de meldingen ontvangen bij storing/defect? Dat kan. Wil je dat wij alles voor je oppakken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

dustin-logo-kl.jpg
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl